Terug naar het overzicht

Appartementen in Maastricht zijn erg gewild

vrijdag 5. mei 2017

Appartementen in Maastricht zijn in trek. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Maastricht, met een groei van de stad tot gevolg.

De stad bevindt zich in het uiterste zuiden van Nederland, en is in twee delen gedeeld door de rivier de maas die dwars door de stad loopt. Als een van de oudste steden van Nederland heeft Maastricht een knusse sfeer. Enerzijds voelt de stad dorps aan, maar anderzijds zijn alle stadse voorzieningen er te vinden.

Ook is Maastricht een populaire studentenstad. Door de relatief lage prijzen is het voor studenten mogelijk om een appartement in Maastricht te vinden voor betaalbare prijzen.

Het wonen in appartementen in Maastricht

De levensstijl in Maastricht onderscheid zich met dat van de rest van Nederland. Door de zuidelijke ligging zijn de bourgondische invloeden in de stad goed merkbaar. Het leven lijkt er aanzienlijk minder gestresst dan in de randstad en horecagelegenheden zijn er in overvloed.

Wanneer je in een appartement in Maastricht woont ben je nooit ver weg van het centrum, de stad is namelijk compact en knus. De gezellige binnenstad is daarom altijd binnen handbereik.

Ligging van appartementen in Maastricht

Hoewel Maastricht vanuit Nederlands perspectief niet centraal ligt, heeft de stad een perfecte ligging ten opzichte van Belgie, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Zo is het mogelijk om binnen zeer korte tijd naar Belgie te fietsen, de rest is eveneens binnen korte tijd bereikbaar. De ligging van Maastricht is vanuit internationaal perspectief dan ook erg centraal.

Betaalbare appartementen in Maastricht

Een ander voordeel van appartementen in Maastricht is de relatief lage prijs ten opzichte van andere appartementen in Nederland.

Door de lage prijzen is de stad aantrekkelijk voor studenten, wat ervoor zorgt dat de aanwas van studenten groot is. Dit heeft tot gevolg dat de bevolking van Maastricht verjongt.

Het juiste moment voor een appartement in Maastricht

Maastricht heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op het omliggend gebied, samen met de aantrekken van studenten leidt dit tot een groei van de stad.

Zeker wanneer studenten na hun studie in de stad blijven hangen neemt de druk op de woningmarkt toe. Het wordt daarmee lastiger om een appartement te vinden voor een goede prijs.  

Nu de prijzen van appartement in Maastricht nog acceptabel zijn is het dan ook een goed instapmoment om op zoek te gaan naar een woonruimte. Woningtarget.nl heeft een database met een overzicht van alle woningen in Maastricht, bekijk hier het actuele aanbod van woningen in Maastricht.