Terug naar het overzicht

Appartementen te huur in Breda

dinsdag 13. juni 2017

Breda, een oude stad

Breda is een van de oudste steden van Nederland en was al tijdens de Romeinse tijd een belangrijke stad. Het is gelegen in Noord-Brabant en is een van de grote steden van het Zuiden. Hoewel het een grote stad is, voelt het zo niet aan. Mede dankzij de (Brabantse) gezelligheid hangt er een ontspannen en plezierige sfeer. Vanwege de lange geschiedenis zijn er veel oude en mooie gebouwen, voornamelijk in het centrum van de stad. Hierdoor kan je veel fraaie woningen in Breda vinden. 


Bezienswaardigheden in de stad

Vanwege de lange geschiedenis zijn er ook veel culture bezienswaardigheden in de stad, waarvan de meest bekende Onze-Lieve-Vrouwekerk, Begijnhof en de Grote Markt zijn. Tijdens de lente en zomermaanden zitten de terrassen helemaal vol met Bredanaars en toeristen die genieten van een Brabants biertje of fris in de zon met een lekker hapje vet. Rondom Breda is er veel natuur te vinden, zoals het Mastbos en het Biesbos wat verderop. Ook kan er worden gevaren in de kanalen van Breda en zijn er veel loop- en fietspaden in en rondom de stad.
Rondom februari/maart wordt Breda omgetoverd tot ‘ut Kielegat’ tijdens de carnavalsdagen. Carnaval wordt groots gevierd in het zuiden en dus ook hier is het een belangrijk evenement voor jong en oud. Daarnaast kan er goed worden gewinkeld in de stad op de Veemarktstraat en de Wilhelminastraat.

De inwoners van Breda

Hoewel vooral ondernemers en families ervoor kiezen om naar Breda te verhuizen, zijn er vanwege het aanbod van hogescholen ook studenten die graag naar Breda verhuizen. Hierdoor is de stad jonger en meer levendig geworden. Daarnaast is de Koninklijke Militaire Academie gevestigd in de stad. Ook dit heeft een effect op de vraag naar woningen in de stad.


De woningmarkt in Breda

De prijzen van woningen zijn de afgelopen paar jaren sterk omhoog gegaan. Hierdoor is het van belang dat je op tijd begint met het zoeken naar een huurwoning in Breda. Woningtarget.nl helpt je graag met je zoektocht! Door naar onze website te gaan kan je handmatig een zoekopdracht aanmaken waar je zelf kunt kiezen aan welke eisen de woning moet voldoen. Zodra er een woning is die voldoet aan jouw persoonlijke eisen ontvang je een email. Klik hier om het actuele aanbod van huurwoningen in Breda te bekijken.