Terug naar het overzicht

Betaalbaar huren in Enschede

woensdag 16. augustus 2017

Enschede is de grootste stad van de provincie Overijssel en ligt op een paar kilometer van de Duitse grens. Gezien het aantal inwoners is het de dertiende gemeente van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis en met onder andere een breed aanbod aan horecagelegenheden, winkels en culturele voorzieningen is Enschede een aantrekkelijke stad om te wonen. Woningtarget.nl helpt jou graag bij het vinden van een huurwoning in Enschede. Een overzicht van het huidige aanbod aan huurwoningen in Enschede vind je hier. Alles wat je over Enschede moet weten lees je verder in deze blog!

Enschede

Enschede is vooral bekend als de thuishaven van de voetbalclub FC Twente en de vuurwerkramp in 2000 waarbij 23 mensen om het leven kwamen. Toch heeft de stad zoveel meer te bieden waardoor zowel jong als oud zich hier thuis voelt. De Oude Markt is het centrum van de stad en rondom vind je tal van gezellige bars en cafés, restaurants en clubs. Start hier je dag bijvoorbeeld met een kop koffie of geniet ’s avonds van een drankje op het terras voordat je het uitgaansleven in stapt. De historische bezienswaardigheden en architectuur ontdek je het beste met een wandel- of fietstour die dagelijks georganiseerd worden. Wil je liever even weg uit de hectiek van de stad? Ga dan de prachtige natuur in die Twente te bieden heeft!

Huurwoningen in Enschede

In vergelijking met de grote steden in Nederland, is het in Enschede relatief gemakkelijk om een huurwoning te vinden. Daarnaast zijn de prijzen nog te overzien. Wanneer je overweegt intrek te nemen in een huurwoning in Enschede, dan is het aan te raden om te bepalen waar je zou willen wonen. De stad is opgedeeld in verschillende woonwijken die allemaal een eigen uitstraling en karakter hebben. Roombeek is bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk die gebouwd is op de plek waar in 2000 de vuurwerkramp heeft plaats gevonden. Doordat de wijk vanaf de grond opgebouwd is waar vele particulieren hun eigen droomhuis hebben ontwerpen, wordt de wijk gekarakteriseerd door een mix van traditionele en moderne architectuur. Woon je liever in een wijk waar de historie nog voel- en zichtbaar is? Dan is de wijk Pathmos een goede optie! Deze wijk vind je ten westen van het centrum en is meer dan 100 jaar geleden opgebouwd. De wijk bestaat ook weer uit een grote variëteit aan bouwstijlen, afgewisseld met gezellige pleinen en groen. Ben ook jij enthousiast geworden en wil jij jouw zoektocht starten? Woningtarget.nl geeft je hier een actueel overzicht van huurwoningen in Enschede!