Terug naar het overzicht

Hoe vind je een studentenwoning?

donderdag 19. oktober 2017

Voor velen is het een grote stap: het verlaten van het ouderlijke huis. Je bent opeens zelf verantwoordelijk voor de was, de boodschapen en het avondeten. Maar eerst staat er nog een uitdaging op je te wachten: het vinden van een eigen plek! Studentenwoningen zijn populair. Of je nou op zoek bent naar een kamer, een studio of een volledige appartement, de prijzen liegen er niet om en de concurrentie op onder andere hospiteeravonden is enorm. Gelukkig helpen wij bij www.woningtarget.nl jou graag. Het actuele aanbod aan studentenwoningen in Nederland vind je hier tevens hier.

Student en stad

Als student zijnde wil je het liefst een redelijke ruimte voor een goede prijs en op een top locatie. Het is natuurlijk belangrijk dat de universiteit of hoge school op fietsafstand ligt, maar minstens zo belangrijk is de locatie ten opzichte van het sociale leven. Zorg er daarom voor dat je weet waar jij jouw colleges moet volgen. Is dit in het centrum, of moet jij net naar die vestiging buiten de stad? En waar bevindt het sociale leven zich voornamelijk? Bepaal wat voor jou belangrijk is en hoe lang je naar elke locatie wil fietsen/reizen.

Daarnaast is het belangrijk te bepalen in wat voor soort studentenwoning je wilt gaan wonen. Wellicht ken je anderen in een studentenhuis, of ben je op zoek samen met je vrienden. Het kan ook zijn dat je liever alles voor je zelf hebt. Studentenwoningen zijn er in alle soorten en maten. Belangrijk is wel dat je rekening houdt met jouw budget. Wees realistisch. Een woning voor 800 euro per maand is misschien mooi, maar houd je dan nog genoeg over voor de andere dingen?

Woningtarget.nl

Wanneer jij voor jezelf hebt bepaald waar je wilt gaan wonen, met wie en binnen welk budget, dan kan het zoeken beginnen. Voor sommige studentenwoningen is een hospiteeravond verplicht. Voor andere woningen is het een kwestie van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Op woningtarget.nl vind je voor alle eisen een studentenwoning. Een overzicht van het actuele aanbod aan studentenwoningen vind je hier.