Terug naar het overzicht

Huren in de studentenstad van Nederland: Groningen

dinsdag 1. augustus 2017

De hoofdstad van de gelijknamige provincie Groningen is nog niet zo populair voor een stedentrip als Amsterdam. Toch trekken steeds meer studenten, zowel nationaal als internationaal, naar Groningen om te studeren. Het is dan ook niet zo gek dat huurwoningen in de stad op dit moment moeilijk te krijgen zijn. Daarom helpen wij van Woningtarget.nl je graag verder! Om meteen het actuele aanbod te zien, klik je hier

Groningse gezelligheid

Wie richting Groningen rijdt, kan de Martinitoren al van ver zien liggen. Deze toren wordt ook wel D’Olle Grieze genoemd door de stadjers. Maar naast deze 96,8 meter hoge trekpleister heeft de stad meer te bieden. De Groningers houden van gezelligheid. In iedere straat kan je tal van restaurants and cafés vinden waarvan de terrassen in de zomer gezellig vol zitten.

De stad organiseert 1 keer per jaar Noorderzon. Dit performing arts festival wordt altijd aan het einde van augustus gehouden in het Noorderplantsoen. Het plantsoen is prachtig verlicht en voor iedereen is er wat te beleven. Er worden verschillende optredens gehouden door de hele stad. Deze zijn zowel gratis als betaald. In het plantsoen staan daarnaast verschillende eettentjes waar je zowel lunch, snacks als avondeten kan halen. De echte Groninger eet bij elk bezoek aan Noorderzon een steekijsje.

Studenten stad

De Groningse gezelligheid is ook de studenten niet ontgaan. Met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool biedt de stad een ruim aanbod aan studies aan. Daarnaast kennen vele kroegen geen sluitingstijd (of pas de volgende ochtend) waardoor studenten hier de tijd van hun leven beleven. Er zijn tevens verschillende studie- en studentenverenigingen voor iedereen die het leuk lijkt zich daar bij aan te sluiten. Ook voor de sportievelingen zijn er diverse studenten sportverenigingen.

Stad en ommeland

Houd je meer van de natuur? Ook dan is Groningen de uitstekende locatie. Op zo’n 20 minuten rijden van de stad vind je bijvoorbeeld de Onlanden, een natuurgebied waar je uitstekend kan wandelen of fietsen. De bossen zijn bijvoorbeeld te vinden rondom Zuidlaren, op tevens zo’n 20 minuten rijden. Houd je van het water? Ga dan naar één van de meren in de omgeving of rijdt richting de zee.

Huurwoningen in Groningen

Door de verscheidenheid die de stad te bieden heeft neemt het aantal zoekenden naar een huurwoningen in Groningen sterk toe. Het is daarom aan te raden op tijd te beginnen met het zoeken van een geschikte plek. Woningtarget.nl is zich bewust van de situatie en geeft je hier direct een overzicht van het actuele aanbod in de stad.