Terug naar het overzicht

Huur een appartement in Haarlem

vrijdag 24. maart 2017

Haarlem ligt op een steenworp afstand van de hoofdstad en de zee. Het nationaal park Zuid-Kennemerland ligt om de hoek en de luchthaven schiphol is slechts 20 minuten rijden.

Los daarvan heeft Haarlem een fraaie historische binnenstad en telt meer dan 150.000 inwoners, wat het tot een aantrekkelijke middelgrote stad maakt. 

Dat de stad populair is, is daarom niet verwonderlijk. Vooral jonge gezinnen en jongeren vinden de stad aantrekkelijk en gaan er massaal op zoek naar een appartement te huur. De druk op de woningmarkt neemt hierdoor toe, wat ertoe leidt dat het vinden van een appartement in Haarlem moeilijker is dan ooit.

De Haarlemse huurmarkt

Haarlem telt in totaal zo’n 73.600 woningen, wat bestaat uit zowel koop- als huuraanbod. De groei van het aantal inwoners staat niet in verhouding tot het aantal woningen dat er gebouwd wordt. Er ontstaat hierdoor krapte op de woningmarkt. Dit leidt tot moeilijkheden bij het vinden van een appartement in Haarlem.

De groei van de Haarlemse bevolking krijgt daarnaast een impuls door Amsterdammers die in Haarlem goedkopere en ruimere woningen kunnen vinden, dit geeft een aanvullende druk op de toch al krappe woningmarkt.

Hoe vind je een appartement in Haarlem

Woningtarget.nl heeft een manier gevonden om je kans op een appartement in Haarlem te doen vergroten. Hiervoor is een aantal dingen noodzakelijk:

  1. Krijg een actueel overzicht van het totale woningaanbod in Haarlem

Bijna alle huurwoningen in Haarlem en de rest van Nederland vind je hier: https://www.woningtarget.nl/noordholland/haarlem

  1. Reageer zo snel mogelijk

Door snel te reageren verhoog je de kans dat de woning nog niet verhuurd is. Zorg er daarom voor dat je constant op de hoogte blijft van nieuw woningaanbod. Maak bijvoorbeeld een zoekopdracht aan op www.woningtarget.nl en blijf gratis op de hoogte van al het nieuwe aanbod op de woningmarkt!

Een appartement in Haarlem aanbieden

Voor het aanbieden van een appartement in Haarlem, is het nuttig om in contact te komen met woningzoekenden die aan je eisen voldoen. Op www.woningtarget.nl kun je gratis je woning plaatsen en in contact komen met potentiële huurders.

Je krijgt inzicht in waar de huurders naar op zoek zijn, omdat ze een profiel hebben waarop zij hun woningeisen hebben opgegeven. Vervolgens kun je contact met hen opnemen of andersom.

Verhuurders en huurders worden op deze manier efficiënt bij elkaar gebracht. Dit maakt de kans op het vinden van een appartement in Haarlem dan ook een stuk groter.