Terug naar het overzicht

Huurwoningen in Alkmaar

woensdag 17. mei 2017

Met de groei van grote steden zoals Amsterdam, worden de dorpen en steden eromheen ook steeds groter, Alkmaar is hier een voorbeeld van.

Alkmaar heeft als een kleine stad heel veel charme vanwege de typische Hollandse huizen en grachten. Daarnaast ligt het wat verder weg ligt van Amsterdam, waardoor het rustiger wonen is dan andere omliggende steden en dorpen. Ook is het maar 30 minuten met de trein naar Amsterdam Centrum en Schiphol is met de auto ook binnen 30 minuten te bereiken.

Het gebied is steeds bekender geworden en dit is de zien aan de vraag naar huurwoningen in Alkmaar.

De aantrekkelijkheid van Alkmaar

Het is een mooie en fijne plek om te wonen, vooral voor gezinnen (met jonge kinderen), stellen en mensen die opzoek zijn naar een huurwoning in een rustige omgeving, maar eventueel nog steeds gemakkelijk naar de stad moeten reizen.

Doordat het alle faciliteiten heeft die een grote stad ook te bieden heeft, wordt het erg aantrekkelijk om een huurwoning te vinden in Alkmaar. Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en via de snelweg. Daarnaast is het in de buurt van de zee en het Ijsselmeer, dus er zijn veel opties voor tripjes naar het strand en de natuur. Ook is het gemakkelijk om naar vakantie locaties in Nederland, zoals Texel, te gaan.

Alkmaar heeft de ideale mogelijkheden die een stad aanbieden terwijl het ook nog het gezelligheid van een dorp heeft, vandaar dat het een populaire locatie is.

Het vinden van een gepaste woning

Huurwoningen in Alkmaar zijn erg in trek, onder andere doordat de stad zo’n aantrekkelijke ligging heeft. Dit heeft een effect op de actuele prijzen in de woningmarkt. 

De vraag naar woningen is sterk gestegen terwijl het aanbod niet is gegroeid. Hierdoor kan het erg lastig worden om een woning te vinden die aan alle eisen voldoet en tegelijkertijd nog betaalbaar is.

Doordat jonge stellen of startende gezinnen over het algemeen een kleiner budget hebben, wordt  het vooral in een stad met een grote vraag naar huurwoningen lastig om iets betaalbaars te vinden. Het is daarom uiterst belangrijk dat je op tijd begint met zoeken en een behulpzame website gebruikt die het actuele aanbod weergeeft.

Hiermee kan Woningtarget.nl helpen! Bekijk hier de pagina met het actuele aanbod van huurwoningen in Alkmaar.