Terug naar het overzicht

Huurwoningen in Almere

dinsdag 28. maart 2017

Huurwoningen in Almere kennen een stijgende populariteit. Een grote oorzaak hiervoor lijkt de nabijheid tot Amsterdam te zijn, waarvan veel voormalige inwoners zijn verhuisd naar het betaalbaardere Almere.

Hoewel de stad eerst voornamelijk functioneerde als een goedkoop alternatief voor de hoofdstad, is deze inmiddels uitgegroeid tot zo'n 200.000 inwoners. Almere behoort daarmee tot de top 10 van de grootste steden van Nederland en vormt een van de grootste groeikernen van het land.

Het vinden van huurwoningen in Almere

De grootte van Almere maakt de stad inmiddels tot een groeikern op zich. Niet langer wordt de stad gezien als een verre buitenwijk van Amsterdam. De stad staat volledig op eigen benen en heeft steeds meer te bieden. 

Zoals iedere grote stad heeft Almere een aantrekkingskracht op de omliggende gebieden. Door de groeiende vraag naar woningen stijgt de woningprijs in de stad. Het vinden van een huurwoning wordt daarmee lastiger.

Om je kansen op een huurwoning zo groot mogelijk te maken is het noodzakelijk om een goed en volledig overzicht van de woningmarkt te hebben. Het is lastig om een overzicht te vinden die niet alleen up-to-date is, maar dit ook blijft.

Woningtarget.nl heeft een database ontwikkeld waarin nagenoeg alle huurwoningadvertenties in Nederland zijn opgenomen. Deze database update het aanbod meerdere malen per etmaal waardoor het aanbod altijd actueel is. Hier vind je de pagina met nagenoeg alle huurwoningen in Almere

Het aanbod van huurwoningen in Almere

Almere is een stad waar de vraag naar woningen nog redelijk in balans is met het woningaanbod. Ook heeft de stad nog veel ruimte voor uitbreiding. Woningen zijn hierdoor nog relatief betaalbaar, maar door de snelle groei van de stad is krapte op de woningmarkt onvermijdelijk.

Met een stijging van de vraag naar huurwoningen en een relatieve afname van het aanbod, zullen de huizenprijzen in Almere spoedig stijgen.

Vind snel een woning in Almere

In 1976 werd de eerste woning in Almere opgeleverd. Veertig jaar later telt de stad al 200.000 inwoners. De snelle groei van Almere is een goede indicatie voor de potentie van de stad. De ontwikkeling van de woningmarkt zal naar de toekomst toe dan ook steeds meer krapte opleveren. 

Concreet betekent dit dat de huurprijzen op dit moment nog betaalbaar zijn, wat het interessant maakt om snel op zoek te gaan naar een huurwoning in Almere. In de toekomst zullen zowel de huur- als koopprijzen van woningen namelijk snel stijgen.

De stad is door haar grootte inmiddels levendig genoeg, ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, en is (nog) aanzienlijk betaalbaarder dan veel andere grote steden in Nederland. Hiermee is Almere een aantrekkelijke woonplaats.