Terug naar het overzicht

Huurwoningen in Haarlem

maandag 17. juli 2017

Huurwoningen in Haarlem worden steeds populairder. Vooral jonge gezinnen met een hoger inkomen trekken vanuit Amsterdam naar de stad. Dit heeft onder andere te maken met de gunstige ligging van de stad. Zo ben je binnen 15 minuten op Schiphol of in Amsterdam. Ook de andere steden in de Randstad zijn gemakkelijk te bereiken. Daarnaast heeft de stad voor iedereen wat te bieden. Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van kunst- en cultuur met verschillende musea en evenementen. Voor de winkelliefhebbers is de stad zeker aan te raden gezien het feit dat de stad meerdere keren is verkozen tot winkelstad van Nederland. De bourgondiers onder ons zullen zich ook zeker thuis voelen in de stad door het grote en diverse aanbod aan horecagelegenheden. En wil je even weg uit de drukte van de stad? Dan is Haarlem ook zeker de ideale woonlocatie. De duinen en de zee liggen op fietsafstand. Wil je meteen een overzicht van het actuele aanbod van huurwoningen in Haarlem? Klik dan hier.

Wat te doen in Haarlem

Het centrum van Haarlem wordt omringt door grachten en singels, en oude straatjes en monumenten zijn kenmerkend voor de historische binnenstad. Centraal ligt de Grote Markt, welke gezien wordt als één van de mooiste in Nederland. Op dit plein worden jaarlijks verschillende concerten, festivals en markten georganiseerd. Ook de Grote Kerk en het Stadshuis liggen aan de Grote Markt.

Haarlem is een perfecte stad voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur. Het oudste museum van Nederland, het Teylers museum, vind je bijvoorbeeld in Haarlem, net als het Frans Hals museum. Beide musea zijn absoluut een bezoek waard.

Voor de shopliefhebbers onder ons is Haarlem de perfecte stad. Je vindt hier alle soorten winkels: van pop-up stores tot de grote merken. Het is niet voor niets dat de Haarlemmes hun winkelcentrum ‘de gouden straatjes’ als bijnaam hebben gegeven. Het is aan te raden ook de kleinere straatjes zoals De Kleine Houtstraat en de Koningsstraat te bezoeken. Hier vind je meerdere unieke boetieken.

Huren in Haarlem

Door de toenemende populariteit van de stad, zijn de prijzen voor huurwoningen in Haarlem de afgelopen jaren gestegen. Toch zijn de prijzen in vergelijking met Amsterdam nog betaalbaar en dat maakt dat Haarlem een uiterst geschikte plek is om te wonen. De relatief lage huurprijzen en veelzijdigheid van de stad zorgen er echter wel voor dat het moeilijk is om snel een woning te vinden. Woningtarget.nl helpt je hier graag bij! Voor het actuele aanbod klik je hier.