Terug naar het overzicht

Huurwoningen in het moderne Rotterdam

maandag 7. augustus 2017

Rotterdam is in trek. In 2016 trokken meer mensen naar de stad toe dan dat er weggingen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, waar meer mensen weggingen dan nieuw kwamen wonen. Eén van de redenen dat steeds meer mensen Rotterdam kiezen is doordat de stad nog niet overspoelt wordt door toeristen. Toch heeft de toename van nieuwe bewoners één groot nadeel: het vinden van een huurwoning in Rotterdam is steeds moeilijker. Woningtarget.nl helpt je daarom graag bij het vinden van een geschikte plek. Het actuele aanbod is tevens hier te vinden!

Jonge stad

Rotterdam is een jonge stad die na te zijn plat gemobardeerd tijdens de tweede wereldoorlog, bijna volledig opnieuw gebouwd moest worden. Kenmerkend is dan ook de moderne architectuur dat overal te vinden is. Bekende werken zijn het stationsgebouw, de Erasmusbrug en de Markthal. Daarnaast zijn de kubuswoningen een bezienswaardigheid van de stad. Ook de bevolking van de stad is vrij jong. Dit komt ondermeer doordat er meerdere opleidingsmogelijkheden te vidnen zijn. De Erasmusuniversiteit heeft zowel nationaal als internationaal een goede reputatie. Studenten trekken dan ook ieder jaar massaal naar Rotterdam om te beginnen aan één van de vele studies.

De Rotterdamse haven

Ongetwijfeld denk je aan de haven wanneer het over Rotterdam gaat. Door de gunstige ligging is de haven van Rotterdam een belangrijke handelsplek. De haven is tevens de grootste van Europa. Het is zeker aan te raden de haven van dichtbij te bekijken. Je kan natuurlijk een wandeling of fietstocht maken, maar nog leuker is het om de haven van af het water te beleven. Je kan een watertaxi nemen van de Veerhaven naar Hotel New York of kiezen voor een havenvaarttocht.

Huren in Rotterdam

De veelzijdigheid van de stad maakt dat steeds meer mensen zich vestigen in de stad. Van jong tot oud, voor iedereen is er wat te beleven. Voor woningzoekenden is dit echter minder positief. Het vinden van een huurwoning gaat soms moeizaam. Begin daarom op tijd en houdt er rekening mee dat jouw nieuwe woning wellicht niet aan alle eisen kan voldoen. Wij van woningtarget.nl snappen dat het soms frustrerend kan zijn om gericht te zoeken. Daarom vind je hier een overzicht van het actuele aanbod in Rotterdam. Wees vooral realistisch en geduldig. Het voordeel is dat de prijzen nog relatief laag liggen, en ook voor jou is die droomwoning zeker te vinden!