Terug naar het overzicht

Huurwoningen in Leeuwarden

donderdag 8. juni 2017

Leeuwarden als stad

Uitgeroepen tot de culturele hoofdstad van Europa voor 2018, is de Friese plaats Leeuwarden steeds meer in het nieuws. De stad heeft haar eigen identiteit en is de belangrijkste stad in haar regio. Één van de dingen waarmee Leeuwarden zich onderscheidt, zijn de vele culturele en kunstzinnige projecten die door de hele stad te bewonderen zijn. Het Fries museum, de friese ‘Toren van Pisa’ de Oldehove, en het stadspark de Prinsentuin dragen onder meer bij aan de aantrekkelijkheid en populariteit van de stad. Toch behoudt de stad haar nuchterheid en voelt het voor vele inwoners aan als ‘een groot dorp’.

Waarom is Leeuwarden interessant?

Rust en ruimte, zijn twee dingen die veel mensen aantrekken in de stad Leeuwarden. Het is dan wel de hoofdstad van Friesland, maar voelt voor velen toch aan als ‘een groot dorp’. Daardoor geeft het een stukje rust aan velen. Daarnaast heeft de stad prachtige, ruim opgezette woonwijken zoals Zuiderburen en Camminghaburen. Sommige woonwijken kenmerken zich door meer huurwoningen dan koopwoningen, voorbeelden hiervan zijn de Vrijheidswijk en Bilgaard.  

Ten tweede, Leeuwarden is dé perfecte winkelstad. De stad heeft vele kleine winkelstraten, naast de bekende straat Nieuwstad met de grote winkelketens. Een voorbeeld is de Kleine Kerkstraat, welke meerdere jaren is uitgeroepen tot ‘De leukste winkelstraat van Nederland!” De combinatie van uitstekende winkelmogelijkheden, met de rust en ruimte in de stad, maakt Leeuwarden een ideale plek om te wonen.

Tevens zijn er voor studenten steeds meer mogelijkheden om zich te vestigen in Leeuwarden. De NHL hogeschool trekt jaarlijks nieuwe studenten aan en tevens bevinden zich veel kleinere vestigingen van universiteiten en hogescholen uit andere steden, in Leeuwarden. Daarnaast is Leeuwarden, naast Maastricht en Den Haag, één van de slechts drie steden in Nederland met een hoge hotelschool.

Tot slot, de meeste werkgelegenheid bevindt zich in de zakelijke dienstverlening in Leeuwarden. Wanneer je een baan bemachtigt in de provincie Friesland, of zelfs in Groningen, is Leeuwarden een aantrekkelijke plek om je te vestigen. Veel starters proberen dan ook een appartement of woning in Leeuwarden te bemachtigen.

Uit het bovenstaande blijkt de aantrekkelijkheid van de stad. Echter, huurwoningen in Leeuwarden zijn nog steeds betaalbaar. Dit kan een van de vele redenen zijn om nu op zoek te gaan naar een huurwoning in Leeuwarden. Woningtarget biedt je de mogelijkheid om een duidelijk beeld te krijgen van de huizenmarkt in Leeuwarden.

De zoektocht naar een huurwoning

Woningtarget helpt je met het zoeken naar een huurwoning in Leeuwarden. Om je zoektocht soepel te laten verlopen, is het belangrijk om een goed overzicht van de beschikbare huurwoningen in Leeuwarden te hebben. Je krijgt dit overzicht door een zoekopdracht aan te maken op Woningtarget.nl. Vervolgens ontvang je automatisch e-mails met daarin huurwoningen die voldoen aan jouw specifieke wensen. Klik hier om een overzicht van alle beschikbare huurwoningen in Leeuwarden te bekijken.