Terug naar het overzicht

Huurwoningen in Leiden erg in trek

dinsdag 14. maart 2017

Een appartement huren in Leiden, is populairder dan ooit tevoren.
De stad is een van de populairste studentensteden van Nederland en trekt jaarlijks vele studenten aan die zich in de stad vestigen. Voor sommigen van hen bevalt de stad zo goed, dat zij na hun studententijd niet meer wegwillen. Ze blijven er hangen en gaan op zoek naar grotere woonruimte.

De voormalige studenten krijgen vaak goedbetaalde banen en kunnen daardoor al snel geen aanspraak meer maken op sociale huurwoningen. Ze zijn dan aangewezen op de vrije huursector en het huren van een appartement in Leiden kan daarmee een uitdagende opgave worden.

Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken, hebben we daarom een aantal punten op een rij gezet om je te helpen bij een efficiente zoektocht:

Tips om een huurwoning in Leiden te vinden:

 1. Bepaal waar je wilt wonen
  Bepaal in welke delen van Leiden je zou willen wonen. Kijk daarbij ook naar de omgeving van de stad, dit verhoogt je slagingskans aanzienlijk.
 1. Stel je budget vast
  Maak een overzicht van je financiën en bepaal hoeveel geld je maximaal wilt besteden aan het huren van een appartement in Leiden.
 1. Bepaal je woningeisen
  Stel vast hoe groot de gewenste woning moet zijn en aan welke aanvullende eisen deze dient te voldoen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het type woonruimte en de oppervlakte. Houd bij het bepalen van de oppervlakte rekening met de toekomst, vooral op het gebied van eventuele gezinsuitbreiding.
 1. Krijg een overzicht van het woningaanbod  
  Het is noodzakelijk om een goed overzicht te krijgen van het totale huuraanbod op de woningmarkt. Op https://www.woningtarget.nl/zuidholland/leiden vindt u alle beschikbare huurwoningen in Leiden, tevens kunt u hier een gratis profiel aanmaken met een zoekopdracht die u constant op de hoogte houdt over nieuw aanbod dat op de woningmarkt verschijnt.    
 1. Verruim je blik
  Kijk ook eens verder dan alleen de stad Leiden. Soms zijn er in de directe omgeving van de stad zeer aantrekkelijke woningen te vinden die u bijvoorbeeld een aanzienlijk lagere huurprijs of meer ruimte kunnen opleveren.
 1. Neem contact op met verschillende verhuurders
  Het is verstandig om u niet blind te staren op een woning. Door meerdere woningen te selecteren die aan uw woningeisen voldoen spreidt u uw kansen en vergroot u uw eventuele onderhandelingspositie. U vergroot hierdoor uw kansen op het vinden van een geschikte huurwoning in Leiden.
 1. Voorkom oplichting
  Doe altijd een bezichtiging van de woningen waarin u interesse heeft en maak nooit geld over voor u de woning en de eigenaar gezien heeft. Om de kans op oplichting zo minimaal mogelijk te houden, is de website www.heelhuidshuren.nl nuttig om te bekijken. Hier staat uitgebreid beschreven waarop u moet letten om oplichting te voorkomen.