Terug naar het overzicht

Huurwoningen vinden in Den Bosch

maandag 3. juli 2017

De sfeer van Den Bosch

’s-Hertogenbosch, beter bekend als Den Bosch, is de hoofdstad van Noord-Brabant en een van de oudste steden van het land. Het ontving, volgens sommige bronnen, in 1252 al het stadsrecht en was een van de grootste steden van het land. Hierdoor heeft het nog veel oude gebouwen zijn veel huurwoningen in Den Bosch te vinden in de ouderwetse panden. Daarnaast heeft de stad de afgelopen honderden jaren veel meegemaakt en doorstaan. De 80-jarige- oorlog, 30-jarige oorlog en de Tweede Wereld Oorlog zijn hier een voorbeeld van.

Voor carnaval wordt Den Bosch omgetoverd tot ‘Oeteldonk’. Ieder jaar gaat de bevolking van Den Bosch en omstreken gedurende deze paar dagen verkleed de straat op en is het een groot feest. Velen dragen het ouderwetste klederdracht en er worden veel oer-Hollandse liederen gezongen en spellen gespeeld.  

In Den Bosch zijn ook veel bezienswaardigheden, waarvan het meest bekende de Sint-Janskathedraal is. Desalniettemin heeft de binnenstad nog veel andere kerken. Doordat de stad al een lange en rijke geschiedenis heeft, en de restanten hiervan veelal intact zijn gebleven, kan ook dit worden bewonderd. Zo heeft de binnenstad het grootste omwalde gebied in heel Nederland en zijn ze de afgelopen paar jaar bezig geweest met het restaureren en herstellen van de oude muren. Regent het? Binnen valt er ook genoeg te doen; bezoek het Noordbrabants Museum of het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. 

De ligging van de stad

Den Bosch ligt in het zuiden van Nederland. Hoewel het wat verder van andere grote steden ligt heeft de stad goede verbindingen. Zo kan je snel en makkelijk naar de randstad komen, andere delen van Nederland, maar ook het Ruhrgebied in Duitsland en Antwerpen. Daarnaast ligt het in de buurt van het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Het park is een wonderlijk tafereel waar lekker kan worden gewandeld met het gezin en/of vrienden tijdens de zomer- en wintermaanden. Het is een ware oase en zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je in het buitenland zit. Dit maakt het een ideale locatie voor gezinnen die op zoek zijn naar huurwoningen in Den Bosch. 

Het vinden van een huurwoning

Zoals eerder vermeld is Den Bosch een plezierige stad om in te wonen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de stijging van de huurprijzen, voornamelijk in de vrije sector, in vergelijking met 2015. Hierdoor kan het lastig worden om huurwoningen in Den Bosch te vinden die binnen jouw prijsklasse vallen, hier is Woningtarget.nl zich bewust van en wil jou hier graag bij helpen.
Ben je op zoek naar een oude, sfeervolle en vooral gezellige stad klik dan hier en krijg meteen het actuele aanbod van huurwoningen in Den Bosch te zien.