Terug naar het overzicht

Kamer in Rotterdam

dinsdag 23. mei 2017

Als student naar een hele nieuwe stad verhuizen voor je studie kan erg leuk en spannend zijn. Nieuwe ervaringen, vrienden en aan een hele nieuwe phase van je leven beginnen hoort er allemaal bij.

Helaas kan het vinden van een kamer het moeilijk maken om soepel aan je studentenleven te beginnen. Vooral in de grote universitaire steden kan het lastig zijn om een betaalbare woning te vinden, daarom is het belangrijk dat je nu begint met het zoeken naar een kamer in Rotterdam.

Waarom is Rotterdam zo populair?

In de stad bevindt zich de Erasmus Universiteit. Daarnaast heeft de stad ook een Hogeschool en is in 2013 Rotterdam University College geopened. Hierdoor biedt de stad veel verschillende richtingen en soorten studies aan, wat het erg aantrekkelijk maakt voor veel studenten.

Rotterdam heeft een groot station en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Ook is het openbaar vervoer in de stad zelf goed geregeld en toegankelijk. Hoewel het een grote stad is, zijn veel afstanden ook goed te doen op de fiets. Zo is het gemakkelijk om naar de universiteit te fietsen vanaf je kamer.

De stad wordt steeds hipper en moderner met nieuwe locaties zoals de Markthal en de Kubuswoningen. Naast de prachtige architectuur heeft Rotterdam veel evenementen aan te bieden. Ieder jaar vind de Marathon van Rotterdam plaats en zijn er veel concerten in Ahoy Rotterdam.

Wanneer en waar moet je beginnen met zoeken?

Het vinden van een kamer in Rotterdam kan erg lastig zijn, vooral als beginnende student terwijl je nog niet veel connecties hebt. Daarnaast stijgen de prijzen van studentenkamers snel en is het belangrijk dat je op tijd begint, omdat ieder jaar weer heel veel studenten zullen beginnen met zoeken vlak nadat ze zijn aangenomen.

Veel studenten blijven na hun studie nog wat langer gebruik maken van hun studentenkamer en Rotterdam wordt steeds populairder bij jonge gezinnen en alleenstaande. Hierdoor kan het nog moeilijker worden als student om een kamer te vinden dat in het budget past.

Er zijn veel websites en paginas waar kamers worden aangeboden, daarom is het fijn om een website te gebruiken waar al het actuele aanbod op te vinden is. Woningtarget.nl kan hiermee helpen! Klik hier om het actuele aanbod van kamers in Rotterdam te zien.