Terug naar het overzicht

Koopwoningen in Rotterdam populairder dan ooit

maandag 10. juli 2017

Rotterdam is na Amsterdam de grootste stad van Nederland en is vooral bekend vanwege de haven. De stad kan gezien worden als de handelsstad van Nederland, en het is dan ook niet zo gek dat de stad zowal nationaal als internationaal aan populariteit wint. Daarnaast is de Erasmus Universiteit gevestigd in Rotterdam. Vooral de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit scoort hoog op de international ranglijsten. Dit maakt dat de stad ieder jaar weer vele nieuwe studenten vanuit de wereld verwelkomt. Rotterdam is tevens de architectuurstad van Nederland. Het centrum van Rotterdam is tijdens de bombardementen in 1940 voor een groot deel verwoest waardoor weinig historische panden gespaard zijn gebleven. Dit maakt dat de stad vooral bekend staat om zijn moderne architectuur. Bekende trekpleisters zijn de Erasmusbrug, de Markthal en de Kubuswoningen. Ook koopwoningen in Rotterdam worden gekenmerkt door de moderne architectuur.

Strategische ligging

Rotterdam is onderdeel van de randstad en gunstig gelegen ten opzichte van de grootste steden in Nederland. Dit maakt dat steeds meer mensen er voor kiezen een koopwoning in Rotterdam aan te schaffen. Zowel per trein als met de auto liggen bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven binnen hanbereik. Daarnaast beschikt de stad over een eigen vliegveld en brengt de Thalys je binnen korte tijd naar steden als Antwerpen en Parijs. Tevens is de haven van Rotterdam de toeganspoort tot Europa wanneer het aankomt op goederenvervoer. Het is de belangrijste haven van Europa mede dankzij de goede bereikbaarheid via de Noordzee en de binnenlanse kanalen. Ook voor iedereen die juist even weg wil van de drukte van de stad profiteert van de ligging van Rotterdam. Er zijn genoeg mogelijkheden rondom de stad om de natuur in te gaan. Zo vind je bijvoorbeeld het Nationaal Park De Biesbosch op nog geen 30 minuten rijden vanaf het centrum.

Woningen te koop in Rotterdam

Het succes van de stad heeft echter ook een keerzijde voor diegene die een woning wil kopen in Rotterdam. De toenemende populariteit heeft namelijk een grote invloed op de huizenmarkt in de stad. Wanneer je besluit een koopwoning in Rotterdam aan te schaffen, is het daarom belangrijk op tijd te beginnen met zoeken. De vraag naar koopwoningen neemt toe vanwege de groeiende populariteit van de stad, terwijl het aanbod van koopwoningen juist afneemt. Daarnaast zijn de prijzen voor koopwoningen in Rotterdam nog nooit zo duur geweest als nu. Ook hiervan is Woningtarget.nl zich van bewust. De verwachting is echter dat de prijzen in de komende jaren nog meer zullen stijgen, wat maakt dat het kopen van een huis in Rotterdam juist in deze tijd een goede investering kan zijn. 

Klik hier voor het actuele aanbod van alle koopwoningen in Rotterdam.