Terug naar het overzicht

Stijgende vraag naar huurwoningen in Rotterdam

vrijdag 28. april 2017

De vraag naar huurwoningen in Rotterdam neemt toe. Als de tweede stad van Nederland heeft Rotterdam een natuurlijke aantrekkingskracht op het omliggende gebied. Ook biedt Rotterdam werkgelegenheid, zelfs zoveel dat mensen vanuit de hele wereld naar de stad trokken. De stad wordt steeds populairder en trekt initiatiefnemers aan op alle denkbare gebieden.

Betaalbare huurwoningen in Rotterdam

Ondanks de grote populariteit van Rotterdam zijn huurwoningen in de maasstad nog steeds vrij betaalbaar. Hoewel wijken als Blijdorp, Rotterdam-West, het oude noorden en centrum snel in prijs stijgen, blijft de stad redelijk stabiel op het gebied van huurprijzen.

Verwacht wordt echter dat de huurprijzen de komende jaren snel zullen stijgen. Het is daarom verstandig om snel op zoek te gaan naar huurwoningen in Rotterdam.

Waarom nu zoeken naar huurwoningen in Rotterdam?

Het is een goede tijd voor het vinden van huurwoningen in Rotterdam. Omdat de woningen nog relatief betaalbaar zijn heb je vaak waar voor je geld en dus meer keuze in woningen. Je kunt hierdoor een woning vinden die echt goed bij je past. Door de ruimere keuze is het ook mogelijk een woning te vinden op je favoriete locatie.

Een ander voordeel van het vinden van een huurwoning is de lage instapprijs. Omdat huurwoningen in Rotterdam nu nog goed geprijst zijn ligt de huurprijs relatief laag. De huurprijs zal minder snel stijgen wanneer je al in de woning woont dan wanneer je deze huurt na leegstand. 

Huurwoningen in Rotterdam vinden

Om met succes een huurwoning te vinden heb je een overzicht van de markt nodig. Het kost veel tijd om dagelijks het gehele internet af te speuren naar een geschikte woning, Woningtarget.nl heeft daarom een systeem ontwikkeld dat gebruikers gratis op de hoogte houdt van al het woningaanbod op internet.

Het systeem wordt 6x per 24 uur geupdate en matcht met je persoonlijke woningeisen. Je hebt hierdoor een voordeel op andere woningzoekers en bent er het eerst bij met het vinden van huurwoningen in Rotterdam.

Actueel aanbod van huurwoningen in Rotterdam

Het is belangrijk om een idee te hebben van het aanbod op de Rotterdamse woningmarkt. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de prijzen en mogelijkheden in de stad. Het voordeel hiervan is dat je een realistisch beeld krijgt van de woningmarkt en je je woningeisen hierop af kunt stemmen.

Klik hier voor een volledig en actueel overzicht van alle beschikbare huurwoningen in Rotterdam.