Terug naar het overzicht

Zoeken naar huurwoningen in Leiden

maandag 26. juni 2017

Bekende inwoners van Leiden

Leiden is niet alleen een hele oude stad, maar ook een stad met een rijke artistieke en culturele geschiedenis. Zo zijn er veel beroemde Nederlanders die tijdens hun leven in Leiden hebben gewoond of Leidenaars zijn. Een paar voorbeelden van echte Leidenaars zijn Rembrandt van Rijn, Armin van Buuren en Carice van Houten. Ander bekende mensen die in Leiden hebben gewoond zijn: Albert Einstein en Koning Willem-Alexander.

Musea, cultuur en de natuur

Leiden beschikt over een divers aanbod van musea en andere attracties. Het meest belangrijke evenement van Leiden wordt ieder jaar gevierd op 3 oktober, Leidens Ontzet, want toen werd Leiden in 1574 bevrijdt van de Spanjaarden. Ieder jaar wordt dit groots gevierd met kermissen en hebben velen een vrije dag. Daarnaast stad Leiden bekend om de andere velen activiteiten en evenementen zoals Werfpop, Museumnacht en het Lakenfeest.
Bekende musea die te vinden zijn in Leiden zijn Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden en het Museum de Lakenhal, maar er zijn nog veel meer musea te vinden in en rondom te stad.
Leiden beschikt over een aantal parken waar tijdens de lente-en zomermaanden door velen wordt gekozen om gezellig te picknicken met familie en vrienden, in de zon te liggen of te studeren in de zon. Dit maakt de stad zelf erg aantrekkelijk, waardoor het van belang is dat je tijdig gaat zoeken naar huurwoningen in Leiden.

Leidse gezelligheid

Doordat Leiden een wat kleinere stad is kan je overal makkelijk terecht, met de fiets en lopend. Er zijn veel mooie en kleine steegs, waar het lastig kan zijn om met de auto te komen. Doordat het een echte studentenstad is met veel wonende studenten die allemaal een fiets hebben, is er over het algemeen niet extreem veel overlast van het verkeer. Daarnaast zorgt het ervoor dat de stad levendig en jong blijft. Desalniettemin is het alsnog een fantastische stad voor gezinnen, gepensioneerde, professionals, etc die op zoek zijn naar een huurwoning. Omdat alles zo dichtbij is kunnen kinderen gemakkelijk zelf op pad, is het station niet ver weg voor forenzen en kan je altijd ergens een lekker kopje koffie met gebak krijgen op een van de vele knusse terrasjes.

Een huurwoning vinden

Doordat de woningmarkt de afgelopen jaren weer is gestegen en steeds meer mensen ervoor kiezen om naar de grote steden te verhuizen, kan het lastiger worden om huurwoningen in Leiden te vinden. Begin daarom op tijd en maak het jezelf vooral makkelijk.
Woningtarget.nl kan je hierbij een handje helpen door al het actuele aanbod van huurwoningen in Leiden op een pagina te verzamelen. Ben je benieuwd naar de woningen? Bekijk hier het actuele aanbod van huurwoningen in Leiden.