Filter zoekopdracht
Sorteer op
Locatie
Oppervlakte
m2
-
m2
Woningtype
Aanvullende criteria
Euro
Toon op kaart

Huurwoningen in Assen

Je hebt gezocht naar woningen te huur in de volgende gemeenten: Assen.
Filter de advertenties in het menu aan de linkerkant.
Beschikbare huurwoningen in Assen op Woningtarget.nl

Hier krijg je een overzicht van huurwoningen in Assen. Je kunt bijna alle beschikbare appartementen, huizen en andere woonruimtes te huur vinden in Assen. Klik op de knop "Lees meer" in de advertentie om aanvullende informatie te ontvangen.

Assen wordt vaak onderschat! Het is een kleine en gezellige stad. Tijdens de zomermaanden zijn er terrasjes genoeg om lekker buiten in de zon te zitten en ook tijdens de rest van het jaar is Assen en de omgeving een prachtig plaatje om te zien.

Assen is de hoofdstad van Drenthe en heeft al een lange en rijke geschiedenis. Zo staat de provincie Drenthe bekend om de hunebedden en was het tijdens het begin van de 19de eeuw de officiële zomerresidentie van de voormalige koning van Nederland, Lodewijk Bonaparte. Dankzij Koning Lodewijk heeft de stad als een van de eerste steden in Nederland het stadsrecht ontvangen.

Tussen de jaren 1960 en 2010 is de stad enorm gegroeid en meer dan twee keer zo groot geworden.

De Tourist Trophy (TT) in Assen is het grootste eendaagse sportevenement van heel Nederland en wordt hier jaarlijks gehouden. Het is een motorrace die over het algemeen plaatsvindt op de laatste zondag van juni. Voorafgaande aan de race zijn er concerten, een kermis en andere kleinere evenementen. Desalniettemin, wordt Assen ervaren als een kalme en bedaarde stad.

Doordat het niet erg dichtbij een studentenstad ligt of zelf een universiteit heeft, zijn er niet veel studenten en jongvolwassen te vinden. Het zijn voornamelijk families en gepensioneerde die ervoor kiezen om naar Assen te verhuizen. Ook is er veel natuur te vinden rondom de stad en is er genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een huis en tuin.

Vanwege de lagere vraag naar woningen, zijn de prijzen van de huizenmarkt een stuk lager dan in grote steden en dorpen in en rondom de randstad. Dit maakt het een goede optie voor families en/of vrijgezelle met een laag/modaal inkomen. Doordat er meer ruimte is, is de kans ook groter dat je een huis met een tuin kan vinden, wat het nog aantrekkelijker maakt voor gezinnen.