Filter zoekopdracht
Sorteer op
Locatie
Oppervlakte
m2
-
m2
Woningtype
Aanvullende criteria
Euro
Toon op kaart

Huurwoningen in Lelystad

Je hebt gezocht naar woningen te huur in de volgende gemeenten: Lelystad.
Filter de advertenties in het menu aan de linkerkant.
Beschikbare huurwoningen in Lelystad op Woningtarget.nl

Hier krijg je een overzicht van huurwoningen in Lelystad. Je kunt bijna alle beschikbare appartementen, huizen en andere woonruimtes te huur vinden in Lelystad. Klik op de knop "Lees meer" in de advertentie om aanvullende informatie te ontvangen.

Lelystad is een moderne stad en een van de jongste steden van heel Nederland. Doordat het een geplande stad is, is het mogelijk geweest om goed na te denken over het ontwerp en functie van de stad. Het is een plezierige stad om in te wonen voor jongvolwassenen en gezinnen doordat de prijzen van woningen niet zo hoog zijn als andere steden, terwijl je nog steeds in de buurt bent van de randstad.

Lelystad is gelegen in de jongste provincie van Nederland, Flevoland, en is een van de jongste steden in Nederland. Flevoland is ontstaan door de drooglegging van de Zuiderzee. Door de drooglegging is het IJsselmeer, de provincie Flevoland en Lelystad ontstaan. De stad ligt in de buurt van de Oostvaardersplassen, een prachtig nationaal park waar natuurliefhebbers graag naartoe gaan.

Tegenwoordig komen veel mensen naar Lelystad om te winkelen in de Batavia Stad Fashion Outlet, waar je meer dan 250 winkels bij elkaar kan vinden op een locatie. Of ze komen om een kijkje te nemen bij de Bataviawerf.

Hoewel Lelystad oorspronkelijk vooral werd bewoond door forenzen, probeert de gemeente de stad ook aantrekkelijk te maken voor anderen. Dit doen zijn door het promoten van attracties (bijvoorbeeld de Batavia Stad Fashion Outlet), de natuur en een groei van werkgelegenheden.

Doordat het zo’n jonge stad is, is er veel nieuwbouw te vinden in de stad en zijn de eerste woningen afkomstig uit 1967. Met de voltooiing van de Hanzelijn ben je binnen 30 minuten in Zwolle. Daarnaast is er een goede connectie met de grote steden van de randstad en ook dit dit zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk naar bijvoorbeeld Den Haag of Amsterdam kan komen.  

Lelystad is een goede locatie voor forenzen die graag buiten de grote steden willen wonen maar alsnog de gemakkelijkheid van een stad tot hun beschikking willen hebben. Daarnaast is een een geschikte locatie voor gezinnen en mensen die graag in de buurt van de natuur wonen.