Bekijk alle nieuws van Woningtarget.nl
donderdag 5. mei 2016

Woningjacht en woningtarget veroveren de Nederlandse woningmarkt

”De kans dat je je droomwoning met behulp van onze woningzoekmachines vindt, is uitermate groot,” zegt Thomas Barfoed, CEO van Rentbuyestate.com. Na de Deense en Zweedse woningmarkt veroverd te hebben, is het van origine Deense bedrijf nu met de websites woningjacht.nl en woningtarget.nl de Nederlandse huizenmarkt in rap tempo aan het overnemen.

“Het unieke van ons product is dat we zoveel als mogelijk van de beschikbare huurwoningen in één overzicht verzamelen en onze gebruikers direct een seintje geven als er nieuwe woningen zijn die aan hun eisen voldoen,” legt Barfod uit. Dat betekent dat mensen die een woning zoeken niet meer alle verschillende makelaarswebsites hoeven af te struinen in de jacht op een nieuw onderkomen. Het eindeloos verversen van de internetpagina’s met woningaanbod is ook voorbij, omdat gebruikers luttele seconden nadat een woning online gekomen is, ervan op de hoogte gebracht worden via een ingenieus mailsysteem, waarbij gebruikers precies kunnen registreren in welk type woning ze geïnteresseerd zijn.

“Maar er is meer,” lacht Barfod. “We doen ook ons best om verhuurders en huurders te koppelen. Zo kunnen woningzoekenden een advertentie bij ons plaatsen, waarin ze hun woonwensen aangeven. Verhuurders hoeven dan niet te wachten totdat een kandidaat met hem of haar contact opneemt, zij kunnen dan zelf contact opnemen met potentiële huurders. Andersom werkt het ook: mensen die een nieuw stulpje zoeken, kunnen direct contact opnemen met verhuurders, die op onze website hun woning aanbieden.”

Deze datingservice voor huurders en verhuurders heeft al tot groot succes geleid op de Deense en Zweedse woningmarkt. “Wij hebben op een gemiddelde dag ruim 100.000 actieve advertenties in deze landen.” zegt Barfod. Keuze genoeg dus, voor huizenzoekers.

“We verheugen ons er enorm op om Nederlanders ook met ons product kennis te laten maken. Nu al hebben we ruim 25.000 actieve woningen om uit te kiezen. Om onze Nederlandse klanten bij te staan hebben een enthousiast team met Nederlandse medewerkers klaarzitten, die graag helpen bij het matchen van huurders en verhuurders op de Nederlandse markt.”