Filter zoekopdracht
Sorteer op
Locatie
Oppervlakte
m2
-
m2
Woningtype
Aanvullende criteria
Euro
Toon op kaart

Huurwoningen in Alkmaar

Je hebt gezocht naar woningen te huur in de volgende gemeenten: Alkmaar.
Filter de advertenties in het menu aan de linkerkant.
Beschikbare huurwoningen in Alkmaar op Woningtarget.nl

Hier krijg je een overzicht van huurwoningen in Alkmaar. Je kunt bijna alle beschikbare appartementen, huizen en andere woonruimtes te huur vinden in Alkmaar. Klik op de knop "Lees meer" in de advertentie om aanvullende informatie te ontvangen.

Alkmaar ligt net iets boven Amsterdam. De stad is een stuk rustiger en kindvriendelijker dan Amsterdam. Hierdoor is het goede stad om naar te kijken als je kinderen hebt, maar nog wel graag in de buurt woont van Amsterdam, door bijvoorbeeld werk.

Velen kennen Alkmaar vanwege de wereldbekende kaasmarkt, wat ieder jaar weer veel toeristen trekt naar deze stad. Alkmaar ligt wat ten noorden van Amsterdam en wat meer richting het centrum van Noord-Holland. Vanuit de stad ben je snel bij Schiphol, Amsterdam, maar ook in Friesland en Groningen vanwege de Afsluitdijk. Daarnaast kan je vanuit Alkmaar gemakkelijk naar een van de Waddeneilanden.

Het prettige van Alkmaar is dat hoewel het in de buurt is van Amsterdam, het een stuk rustiger is en de omgeving groener is. Hierdoor is het een goede stad voor families die graag in de buurt van Amsterdam willen wonen, maar niet de drukte en het onveiligere aspect van de grote stad hebben. Dit zorgt ervoor dat Alkmaar een ideale locatie is, want doordat het kleiner is, wordt het over het algemeen fijner ervaren door ouders en is er een grotere kans dat je een woning met een tuin of in de buurt van de natuur kan vinden.

Hoewel de stad bekend staat om de kaasmarkt is er nog veel meer te beleven. Neem een kijk in de Sint-Laurenskerk, of ga naar het Nationaal Biermuseum De Boom of het Hollands Kaasmuseum. Wie van voetbal houdt zit hier goed, want het stadion van AZ bevindt zich hier en ze spelen ook dit jaar weer in de Eredivisie.