Hoe kun je een huis huren?

Hoe kun je een huis huren?

Zoek naar woningen in heel Nederland

Sociale huurwoningen
Het kan in bepaalde gemeentes, vooral wanneer je een laag inkomen hebt, lastig zijn om een huurwoning te vinden. Doordat veel mensen in Nederland op zoek zijn naar een relatief goedkope huurwoning kunnen er lange wachtrijen ontstaan bij woningcorporaties. Het advies is dus om je vroeg in te schrijven, gezien het feit dat het lang kan duren voordat je een huurhuis aangewezen kan krijgen.

Vrije huursector

Daarnaast is er de mogelijkheid om een huurwoningen in de vrije sector te gaan huren. De tijd die men nodig heeft om een particuliere huurwoning te vinden is vaak korter en er is zelfs soms nog de mogelijkheid om te onderhandelen over de huurprijs. Je huurt dan van een particulier, een belegger of anderszins. Is je inkomen te hoog om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning? Of wil je graag snel een geschikte huurwoning vinden? Dan kun je gebruik maken van allerlei websites voor het vinden van een particuliere huurwoning. Een goed voorbeeld is Woningtarget.nlhier vind je huurwoningen door heel Nederland! Van appartementen tot vrijstaande huizen, van studio’s tot rijtjeshuizen: op woningtarget.nl krijg je snel een overzicht van alle beschikbare huurhuizen die aan jouw wensen voldoen. Door het systeem dat Woningtarget.nl heeft opgezet krijg jij de mogelijkheid om sneller dan andere woningzoekenden te reageren op de huurwoningen en contact te leggen met de verhuurder.

Makelaar
Het is ook een mogelijkheid om een makelaar in te schakelen, die je helpt bij het vinden van een geschikte huurwoning. Echter, het inschakelen van een makelaar brengt uiteraard kosten met zich mee. Tegenwoordig zijn er veel manieren om deze kosten te omzeilen, zoals het gebruiken van een zoeksysteem op een website als Woningtarget.nl

Hoe kun je dan daadwerkelijk het huis huren?
Indien jij een huurwoning hebt gevonden die je graag zou willen huren en de verhuurder is akkoord gegaan met de verhuur aan jou, dan is het belangrijk dat je een huurovereenkomst ondertekend. Deze huurovereenkomst moet zijn opgesteld en geregistreerd door de verhuurder bij een registratiekantoor. Er moeten altijd 3 exemplaren bestaan: een huurovereenkomst voor jou, een zelfde exemplaar voor de verhuurde en een derde voor de registratie.

Lees hier meer over wat er nog meer bij komt kijken wanneer je besluit om een huis te huren