Hoe kun je jouw appartement verhuren?

Hoe kun je jouw appartement verhuren?

Zoek naar appartementen in heel Nederland

Het blijft een interessant onderwerp: mag je een appartement zomaar verhuren indien jij de eigenaar bent? Volgens de Nederlandse wet mag je jouw appartement normaliter verhuren aan derden. Er zijn natuurlijk altijd een aantal uitzonderingen waarin het niet mag. Bovendien heb je als verhuurder bepaalde rechten maar ook plichten waar je aan moet voldoen. Het belangrijkste is daarom het controleren van de voorwaarden bij de VvE (Vereniging van Eigenaren) en de bank indien je een hypotheek hebt voor jouw appartement.
Daarnaast krijg je te maken met de huurwet en de huurbescherming. In Nederland worden huurders namelijk goed beschermd door de wet. Indien je jouw apartment slechts tijdelijk wilt verhuren is het belangrijk om alle wetten omtrent verhuur na te gaan en eventueel juridisch advies in te schakelen. Er zijn bepaalde regels opgesteld op landelijk niveau, maar ook plichten die verschillen per gemeente.

Hoe gaat het verhuren van een appartement verder? Het volgende korte stappenplan helpt je bij het verhuren van een appartement:

- Zorg dat je appartement aan de minimale kwaliteitseisen  voldoet
- Beslis of je gemeubileerd of ongemeubileerd wilt verhuren
- Bepaald de huurprijs, afhankelijk van de grootte van het appartement, de locatie en de kwaliteit.
- Stel een huurcontract op en laat deze registreren

Indien jouw appartement aan de minimale kwaliteitseisen voldoet, en je het opgestelde huurcontract hebt laten registreren kun je op zoek gaan naar een verhuurder. Woningjtarget.nl bied je de mogelijkheid om jouw woning op te laten vallen onder woningzoekenden in de regio. Klik hier om een advertentie voor jouw appartement in de verhuur aan te maken op Woningtarget.nl: https://www.woningtarget.nl/search-tenant.aspx
Alle woningzoekenden die op zoek zijn naar een appartement zoals die van jou, krijgen dan automatisch een e-mail toegestuurd met de advertentie van jouw appartement. Wil je graag je appartement verhuren, maar weet je niet zeker hoeveel het waard is? Klik hier om meer te lezen over de waarde van jouw appartement