Wanneer wordt huurtoeslag gestort?

Wanneer wordt huurtoeslag gestort?

Zoek naar huurwoningen in heel Nederland

Indien je recht hebt op huurtoeslag kan het worden gestort op je rekening. Wanneer wordt de huurtoeslag precies gestort? Eerst moeten jouw gegevens gecontroleerd worden, nadat jij een aanvraag voor huurtoeslag hebt ingediend. Zodra jouw gegevens goedgekeurd zijn, wordt je huurtoeslag maandelijks gestort. Dit gebeurd normaliter op de 20e dag van de maand, indien het een werkdag betreft. Indien de 20e in het weekend valt of een feestdag is, wordt de huurtoeslag op de eerstvolgende werkdag gestort. Het bedrag dat je aan huurtoeslag krijgt op de 20e is voorafgaand, voor de eerstvolgende maand.
Dit betekend dat je een voorschot ontvangt, gebaseerd op de gegevens die je bij je aanvraag van de huurtoeslag hebt doorgegeven aan de belastingdienst. Hoe laat de huurtoeslag gestort wordt elke 20e dag van de maand staat niet vast, en verschilt per bank. In ieder geval kun je het bedrag voor 24.00 uur die dag verwachten. Wanneer jij de huurtoeslag kunt  ontvangen kan dus verschillen qua tijdstip, omdat het verschil hoe lang het duurt voordat jij het bedrag op je rekening hebt staan. In ieder geval ontvang je huurtoeslag elke 0e dag van de maand normaliter.

Aan het eind van elk jaar voert de belastingdienst een definitieve berekening uit en baseert aan de hand daarvan op hoeveel huurtoeslag men daadwerkelijk recht heeft. Daardoor kan het voorkomen dat je achteraf meer of minder huurtoeslag krijgt dan het maandelijkse bedrag wat je ontvangen had als voorschot. Heb je recht op meer huurtoeslag dan het voorschot die je hebt gekregen? Dan heb je binnen 1 week na de datum van de definitieve berekening dit extra geld op je rekening staan. Hoe laat het bedrag dat je nog mist precies wordt gestort is niet bekend omdat dit verschilt per keer.

Klik hier om te lezen hoeveel huurtoeslag je kan ontvangen