Welke soorten huurwoningen zijn er?

Welke soorten huurwoningen zijn er?

Zoek naar huurwoningen in heel Nederland

Er zijn veel verschillende soorten woningen op de markt, om meer duidelijkheid te scheppen hebben wij op onze website de volgende structuur aangebracht:

Huizen

Er zijn huizen in alle soorten en maten, de huizen die wij aanbieden zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Vrijstaand huis: Dit is een huis dat niet aan een andere woning gekoppeld is, vaak gaat dit samen met een grote leefruimte en een tuin. Onder deze categorie vallen onder andere: Villa, Woonboerderij, Landhuis en bungalow
  • 2-onder-1-kap: Dit zijn twee woningen die aan elkaar vast zitten, maar verder los staan van andere woningen.
  • Rijtjeshuis: Een serie van woningen die met elkaar verbonden zijn, onder deze categorie vallen onder andere: Tussenwoning, Hoekwoning, Geschakelde woning en Eindwoning.

 

Appartementen

Appartementen zijn woningen die onderdeel uitmaken van een gebouw met meerdere woningen boven elkaar. Ondere deze categorie vallen onder andere: Benedenwoning, Bovenwoning, Portiekwoning, Tussenverdieping, Penthouse, Maisonnette, Studio en flat.

Kamers

Bij het huren van een kamer deel je een woning (dit kan zowel een huis als appartement zijn) met andere bewoners, elke bewoner heeft een eigen kamer maar alle andere faciliteiten (keuken, badkamer, toilet, etc.) worden gedeeld. Het kan om een specifieke studentenkamer gaan of een algemene kamer waarin iedereen mag wonen.

Ruilwoningen

Bij een woningruil ruilen twee huurders van woning, bijvoorbeeld omdat zij dan beide dichter bij hun werk komen te wonen. Een woningruil kan soms makkelijker zijn dan op de markt op zoek gaan naar een beschikbare woning, daarom kan dit zeker in ongunstige tijden van de woningmarkt een aantrekkelijke oplossing zijn. Voor een woningruil is toestemming nodig van de verhuurder en de gemeente.

Als je op zoek bent naar informatie over sociale huurwoningen lees dan hier verder.