Wat is Woningtarget?

Woningtarget.nl is een Nederlandse woningzoekmachine. Op Woningtarget.nl kun je een groot deel van de beschikbare woningen in Nederland vinden.

De visie van Woningtarget.nl is om de toegang tot de Nederlandse woningmarkt te democratiseren. Wij streven er naar iedereen een zo compleet als mogelijk overzicht te geven van het aanbod op de woningmarkt. Hierdoor heeft iedereen de mogelijkheid om direct te reageren op het aanbod. We willen graag een open markt creëren, waarin iedereen de kans krijgt op woningen te reageren.

Hoe werkt Woningtarget?

  • Woningtarget verzamelt zoveel als mogelijk van de beschikbare woningen op de markt en geeft aangemelde woningzoekenden bericht zodra er een nieuwe passende woning op de markt verschijnt.
  • Daarmee krijgen de gebruikers van Woningtarget de kennis en daarmee de mogelijkheid om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen op de woningmarkt.

Wat doet Woningtarget om informatie te krijgen over beschikbare woningen?

  • Woningen worden direct geplaatst door verhuurders op Woningtarget.nl
  • Verhuurders vragen ons om hun woningen te crawlen zodat deze op Woningtarget verschijnen.
  • Daarnaast screenen Woningtargets intelligente robots het internet voor beschikbare woningen. Hierbij worden bronnen gebruikt die up-to-date zijn.

Wat doet Woningtarget om te verzekeren dat de woningen up-to-date zijn?

Het is niet mogelijk om u te garanderen dat al onze advertenties 100% up-to-date zijn. Wij weten immers niet op de seconde precies wanneer een verhuurder een overeenkomst aangaat met een woningzoekende. Toch werkt Woningtarget hard om te verzekeren dat de advertenties zo betrouwbaar en up-to-date mogelijk zijn. Dit doen we door:  

  • Onze intelligente robots screenen het internet 7 keer per dag om nieuwe advertenties te vinden, en bestaande advertenties te updaten. Onze robots controleren of de informatie veranderd is, en veranderen daarmee de advertentie op Woningtarget.nl indien nodig.
  • Wanneer een van onze gebruikers toch een advertentie vind die niet up-to-date is, krijgt hij of zij van ons een beloning in de vorm van een week gratis Smartuser-lidmaatschap als tegemoetkoming voor het ongemak. 


Wat doet Woningtarget voor de veiligheid en tevredenheid van haar gebruikers?

  • Wanneer een gebruiker zijn of haar account upgrade tot Smartuser en vervolgens ontevreden is, heeft Woningtarget een algemene tevredenheidsgarantie.
  • Woningtarget is zeer pro-actief in het informeren van haar gebruikers over eventuele gevaren als woningzoekende. Zo heeft Woningtarget een informatieportaal ontwikkeld genaamd heelhuidshuren.nl met informatie over oplichting en het voorkomen daarvan. 


 Heeft u vragen of ideeen, deel deze dan met ons via support@woningtarget.nl