Woningbouwvereniging

Wat is een woningbouwvereniging?

Een woningbouwvereniging zorgt voor de bouw van woningen en beheert deze vervolgens. De woningen worden met behulp van overheidsgeld gerealiseerd. De overheid houdt toezicht op woningbouwverenigingen om bijvoorbeeld corruptie uit te sluiten en het naleven van de regels te garanderen.

Woningen van woningbouwverenigingen hebben niet het doel om winst te maken, in tegenstelling tot woningen in de vrije sector. 

Vind een woningbouwvereniging

Voor wie zijn woningbouwverenigingen bedoeld? 

Woningen van woningbouwverenigingen zijn bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Door de woningprijzen met behulp van overheidssubsidie te dempen, zijn de woninglasten lager voor mensen met een laag inkomen. 

De regels om in aanmerking te komen voor een woning van een woningbouwvereniging zijn streng, daarnaast wordt er met wachtlijsten gewerkt waardoor het enkele jaren kan duren voor een woningzoekende een realistische kans maakt op een woning.

Veel mensen hebben een te hoog inkomen voor een sociale huurwoning en zijn dan ook aangewezen op de vrije huursector. Bent u op zoek naar een woning in de vrije sector? Bekijk dan hier het aanbod van bijna alle beschikbare woningen in Nederland

Zoek woningen in heel Nederland

Bekijk ook:

Makelaars
Vereniging van eigenaren
Woningbouwvereniging
Woningcorporatie