Filter zoekopdracht
Sorteer op
Locatie
Oppervlakte
m2
-
m2
Woningtype
Aanvullende criteria
Euro
Toon op kaart

Huurwoningen in Middelburg

Je hebt gezocht naar woningen te huur in de volgende gemeenten: Middelburg.
Filter de advertenties in het menu aan de linkerkant.
Beschikbare huurwoningen in Middelburg op Woningtarget.nl

Hier krijg je een overzicht van huurwoningen in Middelburg. Je kunt bijna alle beschikbare appartementen, huizen en andere woonruimtes te huur vinden in Middelburg. Klik op de knop "Lees meer" in de advertentie om aanvullende informatie te ontvangen.

Middelburg is een prachtige, oude stad gelegen in de provincie Zeeland op het schiereiland Walcheren. Hoewel het oorspronkelijk niet een universtaire stad is, is in 2004 hier het University College Roosevelt geopend. Hierdoor is de stroom studenten langzaam ook groter geworden, waardoor tegelijkertijd de vraag naar woningen, en vooral kamers in dit geval, groter wordt.

Middelburg is de grootste stad en hoofdstad van Zeeland en is daarnaast ook erg oud. Er zijn zelfs referenties gevonden die dateren uit 700 na Christus! Tijdens de middeleeuwen was het een belangrijk handelspost tussen Vlaanderen en Engeland en tijdens de VOC-era was het na Amsterdam de belangrijkste havenplaats van Nederland. Doordat het zon lange en rijke geschiedenis heeft, zijn er vooral veel oude gebouwen te vinden.

Middelburg is prachtig gelegen aan de kust van de Noordzee en er komen iedere zomer veel mensen hier graag naartoe voor een lekkere strandvakantie. Hierdoor kan je er langs de kust veel mooie huizen vinden. Is het een dagje grauw en vies weer? Maak je geen zorgen, ook binnen is er genoeg te doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Zeeuws Museum of de Vleeshal Markt.

De stad heeft een universiteit, de University College Roosevelt, een internationale universiteit met opleidingen in het Engels. Hierdoor komen niet alleen Nederlanders naar Middelburg om te studeren, maar is het ook voor buitenlanders een optie.

Het is normaal gesproken rustig wonen in Middelburg en het is een prachtige locatie. Vooral voor gezinnen is het een fantastische plek om te vestigen doordat er veel natuur is en je meer kan krijgen voor hetzelfde geld.